3
Μαρ

3Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: «ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Η 3η ΗΜΕΡΙΔΑ Ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης στο ΕΡΓΟ «Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα /ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Active citizens found, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης οπού συζητήθηκε το θέμα με τίτλο: «Ιδρύματα παιδικής προστασίας και δικαίωμα των ανηλίκων στην υγιή ανάπτυξη. Η οικογενειακή φροντίδα μέσω της αναδοχής και οι προϋποθέσεις της ως πρωτεύουσα εκδοχή της κοινωνικής φροντίδας των παιδιών».

Λάζαρος Παναγιωτίδης, Διεθ. Σύμβουλος (ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ)

Γιώργος Μόσχος π. Βοηθός Συνήγορο του Πολίτη, Συνήγορος του Παιδιού»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για την εξωϊδρυματική κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων «Δικαίωμα στην Οικογένεια» μαζί με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ).

To Πρόγραμμα μεταξύ άλλων παρείχε τρεις Συνεδρίες με τα ακόλουθα θέματα:

1η Συνεδρία «Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα. Διαπιστώσεις και προβληματισμοί για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.»

2η Συνεδρία -Ζητήματα Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στις δομές φιλοξενίας.

3η Συνεδρία -Εκπαίδευση και παιδιά που ζούνε σε ιδρύματα: ελλείψεις και προτάσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ,  κος Λάζαρος Παναγιωτίδης απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Ημερίδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συμβάλει ο κάθε ένας φορέας στη βελτίωση της καθημερινότητάς των παιδιών, καθώς και στις προοπτικές που θα τους προσφερθούν μετέπειτα, κατά την ένταξης τους στην ενήλικη ζωή, ώστε να ακούγονται όσο το δυνατόν περισσότερες  χαρούμενες φωνές παιδιών στα ιδρύματα.

Παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.facebook.com/fosterparentsnetwork.gr