28
Φεβ

3η Δράση Επιμόρφωσης Επαγγελματιών Κοινωνικής Εργασίας στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας των ανηλίκων, ημέρες 28/2, 1/3 και 2/3 2023, ώρες: 09:30 – 15:30

«Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα/Τα αόρατα παιδιά» είναι το έργο που υλοποιεί ο σύλλογος  «Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για  την εξωιδρυματική κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων «Δικαίωμα στην Οικογένεια» με εταίρο την Αναπτυξιακή  Εταιρεία Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ ΑΑΕ) στο πλαίσιο του Προγράμματος Αctive citizens fund με διαχειριστή το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη και την Οργάνωση SolidarityNow. Η διαφαινόμενη κρίση στην παροχή κοινωνικής φροντίδας από τα ιδρύματα, συνυφασμένη με την παραβίαση των δικαιωμάτων παιδιών που ζουν σε αυτά και προέρχονται από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον καθώς και η εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής για τα  ίδια παιδιά με τα ζητήματα που έχει αναδείξει, θα αποτελέσει το περιεχόμενο των δράσεων που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη:

3η Δράση Επιμόρφωσης Επαγγελματιών της Κοινωνικής Εργασίας στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας των ανηλίκων.

Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι  ο τρόπος  διασφάλισης  των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα,  η συνηγορία και η προώθηση του θεσμού της αναδοχής ως μέσο ικανοποίησης του δικαιώματος του παιδιού να ανατρέφεται σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, τριήμερο εργαστήριο ενημέρωσης και επιμόρφωσης, στις ημερομηνίες: Τρίτη 28/2/2023, Τετάρτη 1/3/2023 και Πέμπτη 2/3/2023 και ώρες 09:30 έως 15:00. Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Βιβλιοθήκη Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δωδεκανήσου 10 Α.

Εισηγητές – επιμορφωτές: Γιώργος Μόσχος, νομικός, π. Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Συνήγορος του Παιδιού, Σοφία Κωνσταντέλλια, κοινωνική λειτουργός, π. Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Λίλιαν Αθανασοπούλου, παιδοψυχίατρος Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Ελένη Γεώργαρου, δικηγόρος, εμπειρογνώμων παιδικής προστασίας, Γιώργος Νικολαϊδης, ψυχίατρος, δ/ντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Ουρανία Ντίκικου, ψυχολόγος, Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χαλκιδικής, Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής στα Δικαστήρια Καλαμάτας. Θα συμμετέχει η κοινωνική λειτουργός Ταξιαρχούλα Σπανού, με βιωματική εμπειρία στη διαβίωση σε ίδρυμα.

To εργαστήριο απευθύνεται σε 40 πτυχιούχους εργαζομένους ή μη, Κοινωνικής Εργασίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Νομικής και άλλων ειδικοτήτων αναγκαίων στην παροχή κοινωνικής φροντίδας σε ανήλικους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Συμμετοχή στο email: fospavonet@gmail.com με την ένδειξη: «Αίτηση συμμετοχής για το Εργαστήριο Θεσσαλονίκης». Θα απαιτηθεί η συμπλήρωση της αίτησης και η υποβολή της μαζί με το αντίγραφο πτυχίου.

Πληροφορίες: 2310.288010, 6977831631